BRYNE.NO
Se alt som skjer på Bryne »
Forfattartreff: Neste sommar // Mellombels

Forfattartreff: Neste sommar // Mellombels

Forfattartreff: Neste sommar
Post-korona – eit lågterskeltilbud på ein mørk onsdagskveld.

Vi er alle lei av korona-pandemien og mørketida, og gler seg til «neste sommar», det vil seia ei tid når den herrådas pandemien er forbi. Men kva slags litteratur/musikk skriv lokale forfattarar/artistar på i dag, kva inspirerer dei og kva slags bøker har vi i vente?

Denne kvelden vil publikum få presentert tekstar og songar som kjem til å koma når korona (forhåpentlegvis) er forbi. Slik ønskar vi å skapa eit minne for ettertida, noko å hugsa tilbake på når vi er gjennom pandemien.

Vi har invitert dei fire skjønnlitterære forfattarane: Janne Stigen Drangsholt, Rune Salvesen, Peter Strassegger og Tone Myklebust. Dei skal presentera og lesa opp frå manus dei held på med og som truleg vil bli gitt ut i 2021 eller 2022. Konferansier: Ørjan Zazzera Johansen

Etterpå vil det vera ein minikonsert med artisten Silje Sandanger som skal spela nokon songar som er knytt opp mot tema.

Om dei ulike forfattarane:

Janne Stigen Drangsholt (f. 1974) er litteraturforsker og bor i Sandnes. Hun debuterte i 2011 med romanen Humlefangeren og har siden hatt stor suksess med sine tre romaner om Ingrid Winter. Drangsholt er også kjent for sine podcaster Janne og Jostein-show og Kjente bøker på fire minutter.

Rune Salvesen (f. 1978) er født og oppvokst i Stavanger, bosatt i Sandnes. Salvesen bidro med dikt i Cappelens debutantantologi Signaler i 1997. Han debuterte i 2005 med romanen Pur morgen. Boken ble stemt inn blant årets ti mest populære bøker i Dagbladet. Han har studert journalistikk og kultur ved London College of Communication og ved University of the Arts London. Siste utgivelse: Antifeministen (2020).

Peter Strassegger (f. 1984) er forfattar frå Bryne som debuterte i 2012 med romanen Stasia og har gitt ut fire romaner og ein oversettelse.

Tone Myklebust (f.1970) er forfatter fra Egersund. Novellesamlinga Det stoppar ikkje her (2020) er hennar debutbok.

Silje Sandanger (f. 1984) er musikar og artist frå Tjøtta og er i år aktuell med plata To be told.

Takk til Rogaland forfattarlag for støtte til å gjennomføra dette arrangementet