BRYNE.NO
Se alt som skjer på Bryne »
Hanne Hukkelberg // Mellombels

Hanne Hukkelberg // Mellombels

Hanne Hukkelberg er ute med sitt sjette album, «Birthmark». Onsdag 13. november kjem ho til Mellombels for å framføra låtene for oss. Er det jazz? Pop? Eller elektronika? Høyr på det nye albumet, kom på konserten og opplev det sjølv.

-----------------------------------------
Onsdag 13. november klokka 21:00
Billettpris 250,-
Aldersgrense 20 år
-----------------------------------------

Hanne Hukkelberg er en av Norges mest vitale og særegne artister. Hun har levert kvalitetsmusikk til musikkelskere over hele verden i en årrekke etter å ha mestret kunsten å bevege seg sømløst mellom sjangere med sitt helt personlige sound. Fem autentiske album har tidligere blitt gitt ut, rost og applaudert internasjonalt, og har havnet på gjeve lister over årets beste utgivelser hos bl.a. NPR, Sunday Times og BBC. Som et resultat av dette kan det nevnes at hun på flere turnéer sammen med Wilco, Andrew Bird og José González. Om man skal utheve én bragd her hjemme i Norge, må det være at hun har mottatt Spellemannprisen i Åpen Klasse for albumet Rykestrasse 68. I årene som fulgte hennes fjerde album «Featherbrain» (2012), trakk Hukkelberg seg tilbake fra rampelyset og fokuserte på låtskriving, produsering og en rekke bestillingsverk. Hun har blant annet samarbeidet med Todd Terje og Bryan Ferry på «Johnny and Mary», produsert og skrevet sammen med Highasakite, laget filmmusikk til den prisvinnende dokumentaren «Røverdatter» og låten ”Lucy” til Disney-storfilmen «Prins Caspian» i Narnia Chronicles.

Etter fem år kom Hanne Hukkelberg endelig tilbake med sitt femte soloalbum på tampen av 2017. Selvproduserte «TRUST» tvinner det elektroniske og det organiske sammen - både med tanke på produksjon så vel som det lyriske - og setter lys på dagens cyber-samfunn og dets besettelse av den filtrerte virkelighet. Albumet inkluderte gjester som Emilie Nicolas og Ingrid Helene Håvik fra Highasakite og befestet Hanne Hukkelbergs posisjon som nyere norsk popmusikks storesøster.

På hennes nyeste album «Birthmark» har Hanne Hukkelberg tatt en ny tilnærming. Låtene er improvisert frem på hennes bestemors gamle piano som ligger som en grunnstein i musikken. Med en mer minimalistisk produksjon, setter hun et større fokus på vokalen og tekstene som tar for seg alt fra eksistensialisme til små hverdagslig tematikk. Nok en gang har Hanne Hukkelberg bevist at hun er en artist og produsent i konstant utvikling som våger å gå nye veier for hvert album hun gir ut, og fortsetter å hevde seg som en låtskriver på internasjonalt nivå.

«Birthmark» ble gitt ut 16.august 2018 på Hannes eget plateselskap Hukkelberg Music.