BRYNE.NO
Se alt som skjer på Bryne »
Jørgen Tjemsland // Mellombels

Jørgen Tjemsland // Mellombels

ENDELEG! Jørgen Tjemsland har gitt ut plate óg han kjem til Mellombels på Bryne for å spela den! Flotte viser og fantastiske tekstar gjer konsertane med Jørgen Tjemsland til ei stor oppleving. Nokon seier at musikken hans ligg ein plass mellom Bjella og Tønes. Me synes han har minst lika mykje eigenart som dei begge. Her er det bare å koma seg på konsert.

Meir info om det nye albumet til Jørgen Tjemsland:

Etter å ha vært en kjent og kjær skikkelse i det lokale kulturmiljøet i Stavanger i en årrekke, måtte man vente helt til 2017 før Jørgen Tjemsland skulle bli introdusert for resten av landet.

Med albumet «Øyehulehånd» har den tidligere dokumentarfilmregissøren og teater-rabulisten, som i sin tid jobbet ved et omreisende teatersirkus, endelig kommet til det punktet i livet hvor han tar steget inn i singer/songwriter-verdenen. For selv om lekenheten, humoren og varmen fortsatt skinner gjennom, er plata en høyst personlig affære.  

Link til Jørgen Tjemslands album  ØYEHULEHÅND finner du her:  https://open.spotify.com/album/0Qp1itqP0uKEfA1cnGbzH8

- Det at ting ikke går opp mellom folk og i relasjoner er noe som går igjen på hele plata. Kanskje er disse gnisningene egentlig et forsøk på å beskrive samfunnet. Det å bli såkalt «seriøs» soloartist tok meg lang tid, for jeg er tross alt litt beskjeden på det her. Nå er jeg endelig klar, sier Tjemsland.  

Lokale musikkstorheter som Morten Abel, Børge Fjordheim og Oliver Hohlbrugger har alle vært sentrale i prosessen som har ført til at «Øyehulehånd» har blitt til.

- Morten produserte jo debutsingelen min «Kjærlighet Finns», som ble sluppet for et par år siden. Abel ble tipset om meg av artisten Oliver Hohlbrugger. Og da det ble tid for å tenke album, var det Mortens mangeårige våpendrager Børge Fjordheim som endte opp med å produsere «Øyehulehånd», forteller Tjemsland.

Etter å ha samlet opp en imponerende instrumentpark, låste Tjemsland og gjengen seg inn i ABC Studio i Etne. Helt til slutt la de siste finish i Fjordheims eget studio Elektrolüd i Stavanger.

- Prosessen var preget av lekenhet og en vilje fra alle involverte til å eksperimentere med både låtoppbygging og arrangementer. Men selv om vi brukte en rekke instrumenter og forsøkte mye forskjellig, var alle låtene klare på forhånd og skrevet på kassegitar, sier Tjemsland.