BRYNE.NO
Se alt som skjer på Bryne »
Tour de KÅKÅ: «Den gode byen?» – Bryne

Tour de KÅKÅ: «Den gode byen?» – Bryne

Tid: 19.00-20.30 (stand-up 21.00)
Pris: 100/50 (150/75 for både debatt og stand-up)

KÅKÅ KVERULANTKATEDRALEN starter i 2017 opp som mobilt debatt- og litteraturhus i tillegg til å ha hovedscene på Sting Nere i Stavanger. Regionbyene i Rogaland vil alle etter hvert få besøk av KÅKÅ. Våren 2017 samarbeider vi også med Comedy Box, og skal besøke Egersund, Bryne og Sandnes med debatter om «Den Gode Byen».

INNLEDER til alle debattene er RONNY SPAANS (forfatter, journalist i Dag og Tid, om fikk Fritt Ords pris i 2017) som tidligere i år kom med den kritiske og kritikerroste boka «Kjøpesenterlandet», hvor han etter rundreise i hele Norge ga karakter til byenes løsning av forholdet mellom sentrum og kjøpesenter. I boka fins det et eget kapittel om Sandnes, men han har ikke tidligere vært på Bryne eller i Egersund. På hvert sted møtes i tillegg til et kritisk og oppstemt publikum også et taletrengt panel av lokale politikere og byentusiaster, som skal svare på om kjøpesenteret er en djevel som utarmer sentrum og den gode byen? Hvem har i så fall skylda og hva kan gjøres for å gjenetablere den gode byen som ikke kun er basert på shopping under tak?

Deltagere er ELI ULVESETER, senterleder M44, REIER CARLSEN, arkitekt, ivrig debattant og STAALE GRUDE HAALAND, medlem av Time formannskap og opptatt av byutvikling. Ordstyrer er journalist KRISTIN AALEN.

Avsluttes 21.00 med stand-up fra Comedy box: «Utlendinger» av og med Cécilie Moroni Engevik og Florencia Lopez. Et show om integrering, kultursjokk og kjærlighet for Norge som serveres med en dose aksent.

Fra anmeldelse i Aftenposten: «Lokalpolitikerne tenker kortsiktig, og konkurrerer mot nabokommunene uten sans for det felles beste. Arkitektene lærer åpenbart kun om å utfolde seg selv i form av enkeltbygninger… Har ingen alarmer gått hos lovgiverne på Stortinget…? Boken er sterk, men likevel bare en antydning av kritikken som etter hvert vil falle knusende over mye av det som har skjedd med norske steder de siste 10-årene.»

Debattinnlegg av Susanne Heart i Aftenbladet: http://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/Torget-dor-ut_-og-sentrum-ligger-med-brukket-rygg-538463b.html

Minervas Kristian Meisingset var kritisk til boka i et intervju her: http://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/Torget-dor-ut_-og-sentrum-ligger-med-brukket-rygg-538463b.html

Comedy Box og KÅKÅ jobber begge med å skape spennende innhold til byen - på tvers av ulike uttrykk og kultursjangre. Det viktigste for oss begge er å fylle opp medborgerne med godt innhold, at det fins input til kropp og sjel, at det er noe som skjer. Akkurat som humor er alvorlige og viktige saker, så kan alvor være morsomt og fylt med humor. Det vi har til felles - Comedy Box og KÅKÅ - er at vi ønsker at folk som bor her skal få et godt nok tilbud om åndelig føde, at publikum skal kjenne at de bor på rett sted i verden. Det er ekstra spennende for oss når debatt og humor sammen bidrar til en levende by! Så bor du i den gode byen?